کتاب «راهنامه و مرامنامه مروری بر زندگی، مبارزات و خدمات علامه آیت الله محمدعلی تسخیری» در سال 1393 به همت گروه انتشارات بین المللی الهدی (وابسته به سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی) منتشر شد.
«راهنامه و مرامنامه مروری بر زندگی، مبارزات و خدمات علامه آیت الله محمدعلی تسخیری» عنوان کتابی است که توسط عباس آریازند و محمود واعظی، گردآوری شده است.
موسسه فرهنگی ، هنری وانتشارات الهدی این کتاب را در سال 1393 در قطع رقعی، 226 صفحه و با شمارگان 500 نسخه چاپ و منتشر کرد.
این کتاب به مناسبت همایش بین المللی نکوداشت حضرت آیت الله شیخ محمدعلی تسخیری (با اشعار «صلاگر وحدت و بیداری اسلامی») تهیه و تولید شده است.
«زندگی و مبارزات آیت الله تسخیری تا طلیعه انقلاب اسلامی»، «فعالیت های بعد از پیروزی انقلاب اسلامی»، «آثار و تألیفات آیت الله تسخیری»، «وجوه شخصیتی آیت الله تسخیری»، «روش های تبلیغ و علل نفوذ کلام»، «دیدگاه آیت الله تسخیری در مورد جایگاه حقوق زنان»، «آیت الله تسخیری از منظر صاحب نظران»، «علامه تسخیری و شعر» و «نشان های دریافتی»، فصل های این کتاب را شکل می دهند.
در این کتاب از یادداشت ها و مقالات اندیشمندان مطرح جهان اسلام همچون حجت الاسلام رشاد، منوچهر متکی، حجت الاسلام نواب، صباح زنگنه، حجت الاسلام محمدجعفر علمی، عبدالقادر ادریسی، عبدالناصر جبری، محمد مصطفی حابس، سید محمد نجفی، زینب محمد عیسی، سمیر سلیمان، عبدالله کتمه تو، علاءالدین زعتری، توفیق علی وهبه، شیخ محمود خلف جراد عیساوی، محمد ارشد فاروقی، واصف احمد کابلی، مرتضی مرتضی عاملی، خالد ملا، شیخ مصطفی ملص، شیخ احمدالزین، عبدالرزاق قسوم، شیخ علی خازم، عبدالمجید عباس، عبدالمنعم زین، ابتهال عبدالامیر تمیمی، محمد هشام سلطان، علی رمضان الاوسی و … درباره آیت الله تسخیری منتشر شده است.
در مقدمه این کتاب به قلم محمود واعظی آمده است: در سی وچهارمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران و دومین سال خیزش و بیداری جهان اسلام و در پرتو هدایت گری های حکیمانه مقام معظم رهبری (دام ظله)، با ابتکار پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی و همکاری مجموعه نهادهای بین المللی، همایش بین المللی نکوداشت حضرت آیت الله شیخ محمدعلی تسخیری با اشعار «صلاگر وحدت و بیداری اسلامی» برگزار شد.
حضرت آیت الله تسخیری نه تنها شخصیت معتمد و مکرم نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران؛ بلکه شخصیت معتمد و محترم رجال و نهادهای معتبر بین المللی جهان اسلام است. می توان گفت که وجاهت بین المللی ایشان همواره در خنثی ساختن دسایس دشمنان ایران اسلامی و جهان اسلام، نقش تأثیرگذار داشته است.
در صفحات 88 و 89 این کتاب در فصل«وجوه شخصیتی آیت الله تسخیری» ذیل عنوان «تسلط بر معارف اسلامی» آمده است: «آیت الله تسخیری همه مدارج علمی را در نجف و قم نزد اساتید برجسته هر دو حوزه پیموده است و در طراز علمای کم شمار روزگار ما قرار گرفته است که با مروری بر آثارش می توان به عمق دانش و احاطه او بر موضوعات فقهی و فلسفی پی برد. نمایندگی مؤثر از فقه شیعه در مجمع فقه اسلامی جده و در جمع علمای سایر مذاهب اسلامی و بحث های مؤثر او که منجر به تغییرات چشمگیری در میان آنان و دیدگاه هایشان شده است، خود گواه این توانایی و تسلط است. در یکی از کنفرانس های بین المللی تحت عنوان «اجلاس بین المللی فلسفه شرق» که در مسکو برگزار شده بود، ایشان به عنوان نماینده مسلمانان جهان، سخنرانی کرد و چنان بیان جامع و مستدلی از فلسفه اسلامی ارایه کرد که بسیاری از فلاسفه اروپایی و آمریکایی حاضر در جلسه از او به عنوان بهترین سخنران جلسه و یکی از شخصیت های فیلسوف جهان یاد کردند. مک کین، رییس دانشگاه کاتولیک کالیفرنیا در پایان جلسه با اعجاب از عمق علمی و اندیشه های وی سخن می گفت و حتی در جلسه مطرح کرد. بحث های اقتصاد اسلامی و مبانی فقهی حاکم بر آن، سال ها موضوع مورد علاقه او بود و تأثیر بسیاری بر مجامع رسمی بین الملل اسلامی در این موضوع گذاشت و اعضای مؤثر این مجامع، همواره منتظر نظر ایشان به عنوان پایه اصلی تصمیم گیری بودند. روش تحصیل ایشان که ترکیبی از روش سنتی حوزه و روش دانشگاهی در نجف بود و بعدها با مباحث قوی درس های استاد شهید مطهری و مراجع بزرگوار قم آمیخته شد، جایگاه معتبری در عرصه معارف اسلامی به او بخشید.»
مروری بر مبارزات و خدمات آیت الله محمدعلی تسخیری
29
مرداد
1399