نشریه «نسیم نوروز» به زبان فارسی ویژه نوروز ۱۴۰۰ جهت استفاده در رایزنی های فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشورتهیه، تولید و منتشر شد.
موسسه فرهنگی هنری و انتشارات بین المللی الهدی به مدیر مسئولی حجت الاسلام و المسلمین «محمد اسدی موحد» با تولید این مجله، سعی کرده تا محتوایی غنی و درخور ارائه، فراهم شود تا رایزنی های فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور امکان بهره مندی و ترجمه مطالب و مقالات این نشریه را بسته به نیاز و زبان مخاطبان جامعه میزبان داشته باشند.
نوروز متعلق به حوزه جغرافیایی فلات ایران است که بخشی از مردمان آن به زبان پارسی سخن می گویند و یا دلبسته به ادبیات آن هستند. در همین راستا موسسه فرهنگی هنری و انتشارات بین المللی الهدی تهیه، تولید و انتشار مجله نوروز 1400 به زبان فارسی را در دستور کار خود قرارداده است، استفاده از قدرت رسانه، جهت توسعه ارتباطات و تعمیق همبستگی کشورهای این جغرافیا، از اهداف دیگر این اقدام مطبوعاتی موسسه الهدی می باشد.افزون بر این، با تولید این مجله، سعی شده تا محتوایی غنی و درخور ارائه، فراهم گردد تا رایزنی های فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشور امکان بهره مندی و ترجمه مطالب و مقالات این نشریه را بسته به نیاز و زبان مخاطبان جامعه میزبان داشته باشند. با عنایت به مراتب فوق به پیوست، نشریه “نسیم نوروز” به زبان فارسی ویژه “نوروز 1400” که توسط موسسه فرهنگی، هنری و انتشارات بین المللی الهدی تهیه،تولید و منتشر گردیده است، جهت استحضار، تقدیم می گردد.
خلاصه ای از موضوعات این ویژه نامه به شرح زیر می باشد:
آیین نوروز، جشن زیبایی ها و عامل وحدت بخش اقوام
مقاله ای به قلم دکتر خلیل آقا وئردی رئیس اندیشکده آیین های فرهنگستان ملی علوم آذربایجان که در آن به سابقه و تاریخچه نوروز در کشور آذربایجان و نقاط اشتراک این آیین در کشور ایران و سایر کشورهای های جغرافیایی نوروز پرداخته و نگرشی جدید نسبت به نوروز به مخاطبان ارائه می دهد.
بررسی اجمالی روایات نوروز
در این مقاله به صورت مجمل به بررسی روایاتی پرداخته شده که در باب نوروز آمده و آن ها را به سه گروه طبقه بندی کرده است.
تأثیر جهانی شدن بر همگرایی فرهنگی منطقه نوروز
مقاله ای است جامع که در چهار سرفصل حوزه جغرافیایی، فرهنگی و تمدنی نوروز؛ دلایل تداوم و ماندگاری نوروز؛ دیپلماسی فرهنگی بر محور نوروز و تأثیر جهانی شدن بر همگرایی فرهنگی منطقه نوروز به این آیین باستانی و کارکردهای آن پرداخته است.
ضرورت رویداد نوروز از میان شواهد تاریخی
به نوروز از رویکرد تاریخی می پردازد و شواهدی اجتماعی و تاریخی که در بستر زمان باعث ماندگاری نوروز گردیده است را بررسی می کند.
نوروز آیین نوزایش گیتی
این مقاله به سابقه و دیرینگی آیین نوروز اختصاص دارد. در این مقاله می خوانیم که جشن نوروز به دلیل ساختار خاص خود و قرار گرفتن در لحظه ای از تغییر و تبدیل در وضعیت ظاهری و فیزیکی جهان، با مردمانی در پیوند است که زندگی آنها به زمین پیوند خورده است.
نوروز جشن روشنی و دوستی و مدارا است
مقاله ای است که به تبیین پیام نوروز که همانا شادی، نشاط، صفا، صمیمیت، صلح، برابری، دادخواهی، گذشت، مودت، مهربانی، عیادت بیماران، دلجوئی، نظافت، سرسبزی، مهرورزی و سرور و هم بستگی است می پردازد.
ارتقاء معنویت با الگو پذیرفتن از سنت نوروز باستانی
نوروز آیین و مناسکی بوده است که در جوامع انسانی مختلف رواج داشته و دارد. در هر دوره ای نیز به این آیین از منظری نگریسته شده است. نوروز در کشاکش با مذهب نیز قرار داشته و انسان ها تلاش کرده اند تا به آن صبغه مذهبی نیز بخشند. اما این که چگونه نوروز می تواند به صورت راستین در قالب مذهب قرار گیرد موضوعی است که در این مقاله به آن پرداخته شده است.
در خاتمه در راستای انعکاس نگاه های مردمی از سرزمین هایی که نوروز را گرامی می دارند به انتشار پیام های تبریک و همدلی شهروندان کشور آذربایجان پرداخته ایم .
امید است با بهره مندی از ارشادات و نقطه نظرات ارزشمند و پیشنهادات راهگشای آن جناب همچون همیشه شاهد غنای هر چه بیشتر این نشریه باشیم.
فایل نشریه هم اکنون قابل استفاده و دانلود می باشد: